Zaterdag 13 mei werd er met de kermis geschoten om de Dorpskoning. Om één uur vertrokken 16 dorpsgenoten tezamen met het gilde naar de schutsboom en gingen de strijd aan om zich een jaar lang Dorpskoning te mogen noemen. Met het 129e-schot mocht Karel Koolen zich de eerste Dorpskoning van Vlierden noemen. Karel is geen onbekende in Vlierden. Hij is onlangs voor zijn aandeel voor het dorp koninklijk onderscheiden en is de coördinator bij de vier Deurnese gilden.

Na dit schieten werd een tweede vogel op de boom geplaatst, waarna 9 gildebroeders en zusters streden om het koningschap van het gilde. Na een hevige en fanatieke strijd schoot Hennie Fransen met het 114e-schot zich voor de vier keer tot koning van het gilde. Zijn echtgenote Anselma werd door het gilde gekroond.

Terug bij gildehuis Thijssen werd de vendelhulde gebracht aan de beide koningen en koningin. Hiermee werd de dag van het gilde afgesloten.

Het jaar 2023 zal in Vlierden de boeken ingaan als het jaar van de omwenteling. Bij carnavalsvereniging de Dorstvlegel kregen ze een vrouwelijke prins, de kermis werd door Vlierden zelf georganiseerd en het gilde schoot voor het eerst om de Dorpskoning. Vlierden is klaar voor de toekomst.

Koningschieten 2023
Dorpskoning & koningschieten 2023
Getagd op: